Voorwaarden hoogtechnologisch draagmoederschap bij UZ Gent

Om als homostel een kans te maken om in aanmerking te komen voor een HTDM bij UZ Gent zijn alvast volgende zaken vereist.

– zelf een niet-commerciële draagmoeder aanbrengen.

– de draagmoeder moet jonger zijn dan 45 jaar, reken daar nog de tijd van de onderzoeken e.d. bij, zou ik zeggen dat je max 43 à 44 jaar mag zijn.

– de draagmoeder moet bewezen vruchtbaar zijn. Ze moet minstens 1 voldragen zwangerschap achter de rug hebben, zonder complicatie

– de kinderwens van de draagmoeder moet volbracht zijn.

– het is belangrijk om ook de echtgenoot/partner in dit traject te betrekken. Ze wensen dus enkele gesprekken met de partner van de draagmoeder erbij.

– de band tussen de draagouders en de wensouders wordt eveneens getoetst door de psychologe die deze trajecten begeleidt en door een psychiater

– de beweegredenen van de draagouders en de wensouders worden getest

– om “snel” te kunnen starten breng je best ook een eiceldonor aan. Voor gekende donatie is er een strenge voorwaarden. Normaal worden enkel familieleden aanvaardt. Wij zijn er niet in geslaagd om een vriendin als gekende donor te kunnen aanbrengen.

– best kies je voor een eiceldonor die haar eicellen wil afstaan aan de eicelbank waarbij de wensouders andere eicellen uit die eicelbank mogen gebruiken voor hun HTDM. Dit wordt kruisdonatie genoemd.

– voorwaarden voor de eiceldonor. Jonger dan 37 jaar, bewezen vruchtbaar met minstens 1 voldragen zwangerschap en een volbrachte kinderwens.

Voor de eerste gesprekken, de medische onderzoeken, ed … subpagina’s “Mijn verhaal”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s