Hoogtechnologisch draagmoederschap via ICSI met anonieme eiceldonatie

Hoe werkt nu zo’n hoogtechnologisch draagmoederschap met anonieme eiceldonatie?

Wegens de lange wachtlijst om eicellen te krijgen uit de eicelbank hebben we zelf een eiceldonor moeten aanbrengen waarvan haar eicellen in de eicelbank terechtkomen en wij anonieme eicellen krijgen uit diezelfde eicelbank. Dit noemen ze kruisdonatie. Aangezien we dus werken met bevrozen eicellen, mag ik terugplaatsen in mijn eigen, natuurlijke cyclus.- In het begin van mijn menstruatie moeten de biologische vader en ik naar UZG een snel bloedtest laten doen op Hepatitis en HIV. Zelf moet ik even een echografie laten maken.

– 3 dagen voor het afleveren van het spermastaal en het moment dat ik mijn eerste controle heb op mijn eisprong (op +/- dag 12 van mijn cyclus) moeten we een 2de bloedtest laten doen. Allemaal veiligheidsmaatregelen die ook volledig door UZ betaald worden.
– Na mijn eerste controle op de 12de dag van mijn cyclus moet ik ovulatietesten doen om mijn eisprong te controleren. Helemaal andere aanpak dan de proefcyclus die ik doorlopen heb. Dat is aanpassen want ik vind het nu ineens raar om in mijn natuurlijke cyclus de terugplaatsing te krijgen, maar vind het heel leuk dat ik heel dat gedoe met de progynova en utrogestan vaginale tabletten niet hoef te doen (zie mijn doorlopen proefcyclus op pagina https://draagmoederfien.wordpress.com/mijn-verhaal/meijuni-2012-medische-onderzoeken-uz-gent/)
– de eicellen worden ontdooid op het moment van mijn eisprong, bevrucht met de zaadcellen van de biologische vader en 3 dagen nadien volgt de terugplaatsing van 1 embryo. Mocht er na 5 dagen delen toch nog een goed embryo over zijn dan wordt deze ingevroren voor een eventuele latere poging. De kans dat dat kan gebeuren is vrij klein, maar het kan.

Omdat we zelf een eiceldonor hebben aangebracht hebben we recht op 2 x 2 tp. Bij elke ontdooiïng worden er 3 eicellen uit de eicelbank genomen. De bevruchting van de eicellen gebeurt door gebruik te maken van de ICSI methode .

ICSI: Wanneer zowel de vrouwelijke als mannelijke gameten geprepareerd zijn, wordt een spermacel in de pipet opgezogen, waarna de pipet door de wand (zona pellucida) van de eicel heen wordt geprikt, alwaar de spermacel in de eicel wordt injecteerd.

Icsi
Bron: Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Intracytoplasmatische_sperma-injectie

De kans dat er ééntje effectief bevrucht wordt en goed bevonden is groot.

De eerste 2 pogingen hebben we sowieso, de andere 2 krijgen we later als de wenspapa’s terug enkele duizenden euro’s betalen. We kunnen dus met 1 eiceldonor 4 pogingen ondernemen. Dat stelt ons in ieder geval veel geruster, maar we hopen natuurlijk op een geslaagde zwangerschap bij de eerste of tweede poging. En zoals voorheen gezegd, ze plaatsen maar 1 embryo terug omdat ze werken met jonge eicellen en draagmoeders die bewezen zwangerschappen gehad hebben.

De slaagkansen van UZG zijn 52% zwangeren, 35% voldragen zwangerschappen. Een goede score zeggen ze zelf en dat lijkt me ook zo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s