Mijn verhaal

Onze beste vrienden, een homostel begin de 30 hebben een grote kinderwens. Voor adoptie in het binnenland is een lange wachtrij en via buitenland is er vaak een voorwaarde waardoor homo’s niet in aanmerking komen.

 Eind 2008 komt draagmoederschap een tijdje ter sprake tussen één van de wenspapa’s en mezelf. Op dat moment is de tijd er niet rijp voor en verdwijnt het idee naar de achtergrond.

 Tijdens een gezellige lente-avond eind april 2011 komt hun kinderwens terug ter sprake. Lachend hebben we het over mij als draagmoeder en een eiceldonor. Na vele gesprekken onder ons 4 en de zoektocht naar een eiceldonor komen we uiteindelijk bij UZ Gent terecht die in september 2011 starten met hoogtechnologisch draagmoederschap voor homostellen. We gaan op gesprek.

 We worden aanvaard als wens- en draagouders maar onze aangebrachte eiceldonor wordt afgekeurd wegens te oud. Een lange zoektocht start naar een anonieme eiceldonor.

 Na medische onderzoeken van mezelf, de biologische wenspapa en een bezoekje aan de psychiater door zowel wens- als draagouders krijgen we een positief advies en wordt ons dossier eind november 2012 voorgelegd aan het ethisch comité van UZ Gent.

 Na bijna 1,5 jaar hebben we goedkeuring en kunnen in 2013 eindelijk van start gaan!

Advertenties

3 thoughts on “Mijn verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s